• slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider

Onzichtbaar.

Dit is het woord dat ik noem wanneer iemand me vraagt om mijn manier van werken als fotograaf te omschrijven. Samen met synoniemen als onmerkbaar, onwaarneembaar of onopvallend, is dit mijn filosofie als bruidsfotograaf.

Een bruiloft is een eenmalige gebeurtenis die in mijn ogen op een stille en aangename manier gefotografeerd dient te worden. Zonder dat de fotograaf bepaalt wat er gebeurt. Zodra de fotograaf op de voorgrond treedt door zich in te mengen met wat er gaande is, wordt wat de bruiloft zou moeten zijn, het idee van de fotograaf. Uit respect voor de huwelijksdag, het bruidspaar en de gasten, heb ik de voorkeur om deze dag op deze onopvallende manier vast te leggen, om zo beelden te creëren die eerlijk en waarheidsgetrouw zijn. Beelden waar niet alleen jullie van kunnen genieten, maar zelfs generaties die gaan volgen.

Ik weet mezelf op elke bruiloft steeds uit te dagen door beelden te maken die niet gestuurd zijn en waarbij ik gebruik maak van het reeds aanwezige licht. Mij zal je dus niet zien flitsen. Ik zoek naar ritme en geometrie in mijn foto’s en breng ik compositie, licht en storytelling samen in elk beeld. Voor mij is esthetiek in mijn werk niet genoeg. De inhoud van het shot moet sterk genoeg zijn om een reactie op te roepen bij de toeschouwer.

Op de kleuterschool wilde ik al bruidsfotograaf worden. Ik herinner me nog goed dat twee klasgenootjes in het speelkwartier gingen trouwen. De ceremonie vond plaats in een van de wigwams die op ons schoolplein stonden. In plaats van dat ik een van de bruidsmeisjes wilde zijn, raapte ik een stuk boomschors met een gat in het midden van grond en riep ik dat ik de fotograaf was. We gingen zo op in het spel dat we helemaal niet door hadden dat de pauze allang voor bij was, totdat de juf ons kwam zoeken.

Mijn liefde voor fotografie ontwikkelde zich verder toen ik als 15-jarige concerten en festivals ging bezoeken. Wat ik daar beleefde wilde ik vasthouden door middel van foto's. Fotografie werd steeds belangrijker voor me en daarom besloot ik om toelating te doen tot de prestigieuze fotografie-opleiding aan de Fotoacademie. Ik werd aangenomen en in mei 2017 studeerde ik daar af als autonoom fotograaf. Mijn vrije werk exposeer ik met regelmaat en ben van plan om binnen nu en een jaar dat werk uit te brengen in boekvorm.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Ik ben heel benieuwd naar jullie. Stuur me daarom zoveel mogelijk informatie over jullie bruiloft, denk aan iets over julliezelf, de trouwdatum, trouwlocatie, stijl van de bruiloft en alles wat nog meer van belang kan zijn, zodat ik jullie zo goed mogelijk van dienst kan zijn.

top