Trouwen in tijden van Covid-19

Wat betekent het Coronavirus voor jullie bruiloft?

Door Joséphine Kurvers | I Shoot Weddings


Geplaatst op 1 mei, 2020


Trouwen en het Coronavirus

Hoera, je bent eindelijk verloofd! Het plannen van jullie grote dag kan eindelijk beginnen. Maar toen dook het Coronavirus in maart 2020 ook in Nederland op en de dag waar je al zo lang naar toeleeft dreigt in het water te vallen. Misschien hebben jullie de bruiloft al moeten verplaatsen of maken jullie je zorgen of jullie trouwdag überhaupt door kan gaan binnenkort. Of zijn jullie net verloofd en twijfelen jullie of jullie nu al kunnen beginnen met het plannen van jullie trouwdag? Ik kan me goed voorstellen dat deze onzekerheid over de mooiste dag van je leven je erg verdrietig maakt. Omdat de huidige maatregelen het onmogelijk maken dat ik jou een dikke knuffel kan geven deel ik hier de mogelijkheden en tips voor het plannen van jullie bruiloft om je te helpen in deze bizarre tijd van Covid-19.

Wat mag er wel?

Gelukkig mag er de komende tijd steeds meer door de aangekondigde versoepelingen. Dit zijn voorlopig de richtlijnen:

  • Vanaf 1 juni tot 1 juli is het mogelijk om een bruiloft te organiseren met maximaal 30 gasten in horecagelegenheden en trouwlocaties.
  • Ook mag je vanaf 1 juni thuis meer dan 3 gasten ontvangen, dus thuis trouwen is ook een optie, zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden. Verder is het toegestaan om buiten samen te komen, dus een bruiloft in de buitenlucht is ook zeker een optie. Ook hiervoor geldt de 1,5 meter afstand regel.
  • Vanaf 1 juli 2020 zijn bijeenkomsten van maximaal 100 personen weer toegestaan, ook in restaurants en horecagelegenheden. Dit betekent dat trouwfeesten en diners mogelijk zijn voor bruiloften met maximaal 100 gasten. Wel moet de 1,5 meter afstand nog steeds in acht genomen worden.
Let op, vraag bij jouw trouwlocatie na of zij een vergunningsplicht hebben. Is dat het geval? Dan kan jullie bruiloft gezien worden als evenement

Wat kun jij doen om de trouwbranche te helpen?

Besloten om jullie bruiloft te verplaatsen? Dat is niet alleen voor jullie vervelend, maar ook voor alle leveranciers in de trouwbranche. Zij krijgen namelijk te maken met verlies aan inkomsten door annuleringen en verplaatsingen.

Bijzondere trouwdatums, vrijdagen en zaterdagen, vooral in het trouwseizoen dat loopt van mei tot half oktober, zijn nu nog sneller dan ooit volgeboekt. Maakt de exacte trouwdatum voor jullie niet zoveel uit? Dan kun je de trouwbranche helpen door jullie bruiloft te verplaatsen naar een maandag, dinsdag, woensdag of zondag. Willen jullie dit jaar nog trouwen? Plan dan een kleurige herfstbruiloft in oktober of romantische winterbruiloft in november of december. Op deze manier kunnen trouwleveranciers meer bruidsparen bedienen en help je ze een handje te compenseren voor de gemiste inkomsten in maart, april, mei en juni. Bovendien is de kans groter dat jullie favoriete leveranciers op deze dagen nog beschikbaar zijn. Op veel locaties is het doordeweeks ook een stuk rustiger, waardoor jullie veel makkelijker mooie trouwfoto's kunnen maken op jullie favoriete plek. Tenslotte, is trouwen in het laagseizoen en doordeweeks trouwen vaak goedkoper. Zo zijn jullie voordeliger uit en helpen jullie de trouwbranche. Een echte win-win situatie!Voor de bruidsparen die hun bruiloft hebben moeten verplaatsen

Wat ontzettend balen dat ook jullie jullie bruiloft moeten verplaatsen. Hebben jullie al nagedacht of jullie alsnog dit jaar willen gaan trouwen of pas volgend jaar?

Willen jullie toch nog stilstaan bij jullie oorspronkelijke trouwdatum? Dan is het een leuk idee om op deze dag iets leuks te organiseren, zoals een mooie boottocht, een romantische picknick of een avontuurlijke wandeling. En boek voor deze dag een trouwfotograaf die dit – op gepaste afstand - voor jullie vastlegt. De foto’s kunnen jullie vervolgens gebruiken voor de Change the Date kaarten om jullie gasten op een unieke manier op de hoogte te brengen van jullie nieuwe trouwdatum.

Is jullie trouwdatum al geweest? Dan is het alsnog een mooi idee om een change the date shoot met een trouwfotograaf te boeken. Dit is zeker aan te bevelen als jullie nu nog geen fotograaf hebben geboekt. Op deze manier kunnen jullie op een laagdrempelige manier kennis maken met fotograaf en de werkwijze. De beelden kunnen jullie bijvoorbeeld ook gebruiken om jullie trouwlocatie mee te versieren of om af te spelen in een slideshow tijdens jullie trouwfeest.

Waarom is het beter om nu al een trouwfotograaf te boeken?

Na het vastzetten van een trouwdatum en het boeken van een trouwlocatie, gaan de meeste verloofde koppels op zoek naar een fotograafdie deze dag gaat vastleggen. Want de herinneringen aan jullie grote dag mogen zeker niet ontbreken.

Tijd is zeker in deze tijd van het Coronavirus van essentieel belang. Hebben jullie al een trouwdatum, maar nog geen trouwfotograaf? Of is de trouwfotograafdie jullie geboekt hadden, niet meer beschikbaar op jullie nieuwe datum? Dan is het echt de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een trouwfotograaf.

Populaire trouwdatums en dagen zijn als eerste volgeboekt. Zeker in deze tijd, waarin veel bruiloften zijn verplaatst, is het aanbod van bruidsparen voor deze data veel groter. Willen jullie trouwen op een specifieke datum? Wacht dan niet langer en boek alvast een trouwfotograaf. Zo heb ik nu al bruiloften gepland staan voor volgend jaar, zelfs al voor november 2021. Het zou ontzettend zonde zijn als jullie geen trouwfotograaf meer zouden kunnen boeken op deze speciale dag.

Alternatieve manieren van trouwen in tijden van Corona

Niemand weet natuurlijk hoe de situatie rondom het Coronavirus zich gaat ontwikkelen de komende tijd. Hoe lang de maatregelen blijven gelden is lastig te zeggen. Daarnaast bestaat het risico bestaat natuurlijk dat de maatregelen weer aangescherpt worden.

Tot 1 juli is het mogelijk om een kleine, intieme bruiloft te plannen. Daarna is het mogelijk om een bruiloft te organiseren met maximaal 100 gasten.

Hoe dan ook blijft de anderhalvemeterregel van kracht en wellicht past dit totaal niet bij hoe je je de mooiste dag van je leven hebt voorgesteld. Misschien willen jullie ook wel dierbaren uitnodigen die tot de risicogroep behoren maar nu niet naar jullie bruiloft durven te komen of hebben jullie familie in het buitenland die nu niet naar Nederland kunnen afreizen. Ik kan me voorstellen dat jullie voor lastige dilemma’s komen te staan: toch trouwen met 1,5 meter afstand, zonder bepaalde dierbaren of toch de bruiloft uitstellen? Ondanks alle beperkingen zijn er ook mooie alternatieve manieren van trouwen.

Naast dat een kleine intieme bruiloft, met een beperkt aantal gasten, een optie is, is een elopement ook een mogelijkheid. Misschien ken je het begrip uit de film: een verliefd stel knijpt er stiekem tussen uit om te trouwen in Las Vegas, Parijs of Rome. Nu hoeft een elopement niet stiekem te zijn en slechts te bestaan uit jullie twee. Een paar dierbaren die erbij zijn kan natuurlijk best. Ook kan een elopement gewoon plaatsvinden in Nederland. Het is tevens de perfecte gelegenheid om alle tradities en opgelegde verplichtingen door anderen overboord te gooien. Maak gebruik van de gelegenheid om jullie liefde op jullie eigen unieke manier te vieren. Wat dacht je van trouwen op een verlaten strand, op een rooftop met prachtig uitzicht, of een bijzondere plek die voor jullie van beteknis is? Wanneer de trouwdatum voor jullie van belang is, is een elopement een goed alternatief. Zo kunnen jullie toch trouwen op de datum die voor jullie zo speciaal is of omdat jullie nu graag willen trouwen in verband met jullie kinderwens of zwangerschap.

Met een minimony trouw je op de door jullie gekozen trouwdatum, maar bewaren jullie het trouwfeest voor een later moment. Het is eigenlijk een elopement met een feest op een andere datum. Zo kun je je trouwkleding nog een tweede keer dragen of heb je een goede reden om een extra (korte) jurk te kopen voor het feest. Ook kun je tijdens het feest beelden - foto’s in een slideshow of een highlightfilm - tonen van de ceremonie aan de mensen die er niet bij konden zijn.

Toch trouwen op korte termijn zonder (een gedeelte) van jullie dierbaren maar hen er toch van laten genieten? Laat dan jullie ceremonie vastleggen op film met audio. Deze film kunnen jullie dan later aan degenen die er niet bij konden zijn, laten zien. Of stuur hen de film op USB-stick toe? Dat is pas een bijzonder cadeau! Het is natuurlijk ook mogelijk om de ceremonie uit te zenden via een livestream. Zo kunnen jullie ontbrekende dierbaren er toch bij zijn.

Of je nu kiest voor het verplaatsen van jullie bruiloft of een alternatieve manier van trouwen, bepaal voor jezelf wat het allerbelangrijkst is. Is het de datum? Zijn het de gasten? Doe je liever afstand van tradities en kies je voor een unieke elopement? Hecht je waarde aan een groot feest of juist niet? Pas hier jullie trouwplannen op aan.

Hoe ik als trouwfotograaf jullie bijsta in deze tijd van Covid-19

Op welke manier jullie ook willen gaan trouwen, ik neem graag alle zorgen en drempels rondom het boeken van een bruidsfotograaf voor jullie weg. Ik wil de risico’s voor jullie zo klein mogelijk maken, zodat jullie verzekerd zijn van een fotograaf voor jullie bruiloft, op de volgende manieren:

  • Moeten jullie in verband met de maatregelen rondom het Coronavirus de bruiloft verplaatsen? Dan mogen jullie kosteloos verplaatsen, ook als de bruiloft verschuift naar 2021.
  • Wanneer ik niet beschikbaar ben op jullie nieuwe trouwdatum, regel ik een vergelijkbare trouwfotograaf uit mijn netwerk voor jullie die in mijn plaats jullie bruiloft vastlegt. De nabewerking van de beelden en het maken van het trouwalbum zal ik voor jullie doen. Zo ontvangen jullie beelden die zo dicht mogelijk bij mijn manier van werken ligt. Mocht ik geen vervanger kunnen vinden voor jullie of willen jullie liever zelf op zoek naar iemand anders? Dan ontvangen jullie de aanbetaling terug.
  • Jullie kunnen bij mij terecht voor een Change the Date shoot, zowel in de vorm van foto's als film of een combinatie van beide.
  • 1 uur fotografie of film cadeau wanneer jullie mij dit jaar nog boeken voor jullie bruiloft in 2020 of 2021.
  • Ik leg jullie elopement of minimony natuurlijk ook graag voor jullie vast. Willen jullie dat ik jullie trouwfeest dat op een andere datum plaatsvindt ook vast leg? Dan kan dat tegen een speciaal minimonytarief!
  • Afhankelijk van de mogelijkheden op jullie trouwlocatie, kan ik een livestream van jullie bruiloft verzorgen zodat jullie dierbaren er digitaal bij kunnen zijn.
  • Uiteraard neem ik de 1,5 meter afstand altijd in acht en kan ik met mijn apparatuur werken vanaf een grotere afstand.

Willen jullie vrijblijvend bespreken wat ik voor jullie kan betekenen voor jullie bruiloft en een fotografieplan op maat ontvangen? Plan dan een digitale date met me in.

Plan een Date met mij