Publicatie Digifoto Pro

Waarom ik werk met Apple

Door Joséphine Kurvers | I Shoot Weddings


Geplaatst op 16 december, 2019Mijn camera is niet het enige apparaat waar ik als beeldmaker mee werk. Zo kan ik ook niet zonder een betrouwbare computer om alle mooie beelden te bewerken, trouwfilms en albums te maken.

De eerste computer die we thuis kregen was een afgeschreven Macintosh van het werk van mijn oom. Met de technologie van tegenwoordig is het haast niet voor te stellen dat ik me daarop urenlang kon vermaken met spelletjes die grafisch weinig om het lijf hadden. Een aantal jaren later, toen ik naar de brugklas ging, kochten mijn ouders een Windows-computer. Met die oude Mac kon je niet eens op internet, want zo’n 56k-modem waar je mee kon inbellen op het internet heeft dit model niet, laat staan een modem voor kabel of wifi.

Tot op de dag van vandaag zweer ik bij een computer van Apple

Van die Windows-computer heb ik er een aantal zien komen en ook weer gaan Om de haverklap was daar iets mee. Uit pure frustratie draaide ik dan de systeemkast open en verving ik een onderdeel totdat hij echt niet meer te redden was. Vaak kroop ik nostalgisch achter die oude Mac voor een spelletje, die tot op de dag van vandaag nog steeds in mijn ouderlijk huis te vinden is. Toen ik ging studeren was er geen twijfel over mogelijk dat ik weer voor een computer van Apple zou kiezen. Tot op de dag van vandaag zweer ik daarbij.

Voor een serie over workflow voor fotografen in het tijdschrift Digifoto Pro ben ik een van de experts in het panel. In het eerste deel van deze driedelige serie gaat het over de keuze tussen Windows of Mac. Daar zal volgens mij altijd strijd over bestaan tussen beide kampen. Ik spreek in het artikel, als Mac-fan van het eerste uur, natuurlijk mijn voorkeur uit voor een computer van Apple. Bij mijn ouders thuis in Limburg heb ik die strijd inmiddels wel gewonnen. Vier jaar geleden vertoonde de Windows-machine daar weer eens kuren. Ik zei dat ik genoeg had van die paniekerige telefoontjes met de vraag of ik vanuit Groningen kon helpen met de computer. Met een ietwat huiverige moeder kochten we uiteindelijk een nieuwe computer in de Apple Store en ik heb nooit meer een telefoontje van mijn ouders gehad. Althans, niet over dat de computer het weer eens niet doet.

Kies jij voor Windows of voor Apple? In het volledige artikel in de uitgave van Digifoto Pro lees je hoe de fotografen uit het expertpanel tegen die keuze aankijken. Haal het blad in de winkel of lees het Workflow-artikel hier